28 januari 2021

Valpreventie bij ouderen

1. Wat is valpreventie?

1.1 Wat is valpreventie bij ouderen?

Valpreventie bij ouderen is het aan de hand van richtlijnen, maatregelen en activiteiten voorkomen dat een persoon ouder dan 65 jaar ongewild en plotseling valt, ongeacht of daar letsel uit voortkomt of niet.

1.2 Waarom is valpreventie belangrijk?

Het is vrij duidelijk waarom vallen slecht voor ouderen en mensen in het algemeen is. Het doet immers pijn, het is geen fijne ervaring en vaak houdt men er zowel licht als ernstig letsel aan over. Echter wanneer we kijken naar vallen bij ouderen, mensen boven de 65, komen er nog een paar complicaties bij kijken die het voorkomen van vallen, oftewel; valpreventie, nog belangrijker maken.

Voor meer informatie zie: https://www.stannah.nl/valpreventie-ouderen-ultieme-gids/